B4o op EenVandaag

Het buitengebied in Nederland kent een aantal actuele vraagstukken, namelijk de huidige stikstofproblematiek, de vraag naar meer nieuwe natuur, de druk op bestaande recreatiegebieden en de problemen op de woningmarkt.
Voor al deze vraagstukken vormen nieuwe landgoederen op de kleine schaal een goed voorbeeld waarin oplossingen voor deze problematiek samenkomen, waarbij er win win situaties ontstaan.
Het NPO 1 programma EenVandaag heeft nieuw landgoed Langeraar bezocht als goed voorbeeld om te laten zien hoe het ontwikkelen van een nieuw landgoed werkt. In Langeraar wordt van boerenland natuur gemaakt, waarbij het gebied recreatief is opengesteld en waarbij compensatie plaatsvindt door de landschappelijke inpassing van nieuwe woningen. Dit alles middels een particulier initiatief zonder subsidies. Bekijk hieronder het hele TV item, waarin dit B4o project aan de orde komt.

Heeft u een vraag of zoekt u hulp bij een ‘groen voor rood’ ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld een nieuw landgoed, neem dan hier contact op.