Meer natuur door huizen te bouwen. In Langeraar kan het. Elders ook?

Natuur maken van landbouwgrond en dat betalen uit de opbrengst van woningen, die je op op een klein deel van die grond bouwt. Een ontwikkeling waarin we inmiddels veel ervaring hebben. Het gebeurt al bij het Landgoed Langeraar, een project waarvoor B4o het ontwerp heeft gemaakt en het proces heeft begeleid.
Klik hier om het Volkskrant Artikel van 23-03-2021 te lezen (bron: Volkskrant)

Het realiseren van een nieuw landgoed is een mooi voorbeeld van het ontwikkelen van nieuwe natuur en dit te bekostigen met de aanleg van nieuwe woningen. Inmiddels zijn er verschillende nieuwe landgoed varianten, zo is inmiddels Linge’s Zorglandgoed gerealiseerd, waarbij er een vernieuwend zorgconcept voor 30 dementerende ouderen is gerealiseerd middels de aanleg van 17,5 hectare nieuwe natuur.

Afgelopen tijd zijn we druk bezig met het uitwerken van een nieuw concept in Nederland voor de transformatie van boerenerven. Hierbij gaan we samen met partners door middel van een groene natuurontwikkeling meer woningbouw realiseren in het buitengebied. Woningen die beschikbaar worden voor diverse doelgroepen (sociale huur, starters, gezinnen en senioren).
Binnenkort hier meer over…

Landgoed Langeraar wordt op dit moment gerealiseerd. Hieronder een animatie van het eindbeeld van dit nieuwe landgoed.