Win win situatie voor Landgoed Merwezigt

Situaties waarin meerdere partijen voordeel uit halen, daar houden we van!
Landgoed Merwezigt is daar een mooi voorbeeld van. Deze boerderij met 5 hectare perceel stond al enige tijd te koop, niet meer geschikt voor voortzetting van een agrarisch bedrijf, maar ook niet geschikt voor particuliere bewoning vanwege de agrarische bestemming. In 2018 heeft B4o de nieuwe eigenaren begeleid en een plan gemaakt voor omvorming van het terrein tot Landgoed Merwezigt.

  • Hierdoor wordt het terrein voor de toekomst langdurig duurzaam in stand gehouden, zijn er diverse nieuwe bomen geplant en is er sprake betere landschappelijke inpassing van het bestaande erf.
  • Onderdeel van het plan is de omvorming van 2 hectare agrarische grond naar een natuurlijke bloemenweide, waarmee de natuurwaarde en biodiversiteit van het terrein zijn vergroot. Daarnaast is het landgoed nu publiekelijk opengesteld door middel van een nieuw wandelpad.
  • Door een bestemmingswijziging  van het terrein kan er nu particuliere bewoning plaatsvinden. Op het erf komt er tevens een nieuwe woning te staan.
  • De nieuwe eigenaar krijgt door de Natuurschoonwet rangschikking van het terrein diverse fiscale voordelen.

De komst van de nieuwe bloemen pluktuin geeft een grote maatschappelijke en recreatieve meerwaarde. Dordrecht is een nieuwe attractie rijker.
Ook een keer de pluktuin bezoeken kan hier. Benieuwd naar mogelijkheden voor uw terrein, neem dan contact op.
Hieronder een sfeerimpressie van het landgoed.