B4o wint 2e prijs ontwerpprijsvraag ‘Keijenborg groeit op eigen wijze’

B4o heeft de 2e prijs gewonnen van de ontwerpprijsvraag “Keijenborg groeit op eigen wijze”.

In samenwerking met het Gelders Genootschap (GG) en de Dorpsraad Keijenborg heeft Wageningen Universiteit  een ontwerpprijsvraag voor de ontwikkeling van het Achterhoekse dorp Keijenborg en zijn omgeving georganiseerd. Deze ontwerpprijsvraag sluit aan op het pilotproject “Keijenborg groeit op eigen wijze” en is ontwikkeld vanuit het project “De culturele biografie van Oost-Nederland”. De ontwerpprijsvraag sluit  aan op een belangrijk thema binnen de Belvedere-praktijk, namelijk de gebiedseigen ontwikkeling van dorpen.

De eerste ronde heeft betrekking gehad op het ontwerpen van een ontwikkelingsstrategie voor het dorp. Ontwikkeling van locaties voor woningbouw, de ruimtelijke inpassing daarvan en landschappelijke verfraaiing zijn elementaire onderdelen van de ontwerpvraag. Dit “groeimodel” zal in elke fase van zijn uitvoering een afgerond resultaat moeten opleveren, zodat het dorp uit deze strategie naar behoefte kan putten. Uit de 10 geselecteerde bureaus uit ronde 1 zijn voor ronde 2 drie bureau’s, waaronder B4o, geselecteerd die hun strategie verder hebben mogen uitwerken. Hierbij is er ingezoomd op het dorpshart en een ander, zelf te kiezen cruciaal onderdeel van de ontwerpstrategie uit de 1e ronde. B4o heeft hierbij uiteindelijk de 2e prijs gewonnen.
B4o, Floris Bouwman heeft in samenwerking met David Kloet, Martijn Noordermeer en Willem Jan van Ras aan deze prijsvraag deelgenomen.

Keijenborg_04

Keiijenborg_B4o
Immergrun_Keijenborg_05

 

026_keijenborg001